AkademieNajít moje Broker

Co je to akciový trh a jak funguje?

Hodnocení 5.0 z 5
5.0 z 5 hvězdiček (1 hlas)
Jak funguje akciový trh?

Co je to akciový trh?

Akciový trh je regulované tržiště, kde zásoby jsou traded.

Akciový trh je místo, kde lidé nakupují a prodávají akcie společností, které v nich představují procentuální vlastnictví. Ve Spojených státech mohou být pouze akcie traded na burzách, jako je New York Stock Exchange (NYSE) nebo NASDAQ. Když někdo koupí akcie společnosti XYZ od fyzické osoby, která je vlastní, stane se tato osoba také vlastníkem společnosti XYZ.

Většina lidí investuje do akcií, když doufá, že jejich společnost poroste a vytvoří pro investory návratnost. To znamená, že pokud někdo investuje 1,000 10 $ v době, kdy si myslí, že jejich společnost bude dosahovat výnosů 1,100% ročně, pak po jednom roce bude mít 1,000 10 $ (XNUMX XNUMX $ + XNUMX% zisk).

Jak finanční zdraví společnosti ovlivňuje hodnotu jejích akcií

Pokud finanční zdraví společnosti pokulhává, bude to mít negativní vliv na cenu akcií. Akcie, jejichž hodnota přesahuje 1.00 USD na akcii, jsou považovány za „v penězích“ a lze s nimi obchodovat na volném trhu. Když se finanční zdraví společnosti zlepší, je pravděpodobnější, že její akcie porostou.

Když se finance společnosti začnou zhoršovat, její akcie postupem času obecně ztrácejí hodnotu. To se může stát z mnoha důvodů: zvýšený dluh, snížený růst příjmů a zisků a zvýšené náklady na kapitál. Investoři si také mohou uvědomit problémy před širokou veřejností a prodat své akcie pro jinou investici nebo přejít na držení dluhopisů nebo hotovosti místo akcií rizikových společností s hodnotami volatilních akcií.

Jak vydělat peníze ze svých investic

Investování může být skličující úkol a často je těžké vědět, jak začít. Strategií pro začátečníky může být začít s investicemi, které znáte nejlépe.

Pokud například máte peníze na akciovém trhu, dalším krokem může být hledání různých fondů nebo investice do jednotlivých akcií, které jsou více v souladu s vašimi cíli. Pokud máte peníze na spořicím účtu, dalším krokem by mohlo být prozkoumání CD nebo jiných typů cenných papírů s pevným výnosem.

Zde je důležité, že na začátku je lepší zajistit, abyste zůstali investováni v odvětví nebo třídě aktiv, než investovat do zcela nových. “

Existují různé způsoby, jak investovat své peníze. Pokud chcete investovat do akcií popř forex, je důležité zvážit rizika. Pokud potřebujete rychlé vrácení hotovosti, můžete zvážit investici do dluhopisu nebo depozitního certifikátu.

Pro začátečníky je lepší ne riziko příliš mnoho peněz najednou a začněte s malými investicemi, jako je 200–500 USD než budete investovat více, uvidíte, jak trh funguje. Když začínáte, je důležité držet své emoce na uzdě a využít něco dobrého strategie za správu vašich investic dříve, než ovládnou váš život!

  1. Můžete použít zprůměrování dolarových nákladů, což znamená investovat stejné částky v různých časech, aby vzestupy a pády neovlivnily celé investiční portfolio. Průměrování dolarových nákladů je proces nákupu akcií konkrétní akcie v různých časech a za různé ceny. To se liší od investování všech vašich peněz v jeden den, protože vám to umožní koupit více akcií, když je cena nízká. Průměrování dolarových nákladů lze také použít k spoření na důchod, například tím, že máte nějaké peníze v akciích a některé v dluhopisech. Pokud dojde k velkému poklesu na trhu, neztratíte příliš mnoho, protože jste diverzifikovaní.
  2. K diverzifikaci svých investic můžete použít kombinaci různých akcií a ETF. Neinvestujte příliš mnoho peněz do jedné akcie.

Investiční strategie pro začátečníky

Investování vašich peněz je skvělý způsob, jak vydělat více peněz. Jaké jsou však některé strategie, které mohou začínající investoři použít k vytváření úspěšných investic?

Mnoho lidí má tendenci investovat do bezpečné cesty. Důvodem je, že si nejsou plně vědomi souvisejících rizik a toho, jak investice fungují. Je však důležité vzít v úvahu, že investice do bezpečné trasy nemusí být tak výnosné jako některé jiné trasy.

Některé oblíbené strategie pro začátečníky jsou:

  1. Indexové fondy, které vám umožňují investovat do mnoha akcií najednou s nízkými poplatky
  2. diverzifikace, která alokuje vaše peníze mezi různá odvětví a typy investic. To vám může pomoci zmírnit rizika tím, že snížíte svou expozici vůči výkonu jakéhokoli jednotlivého odvětví nebo společnosti.
  3. Pasivní investování, což znamená investování bez obchodování s a broker nebo poradce

Jaký je nejlepší způsob, jak začít investovat? Neexistuje žádný „nejlepší“ způsob investování, ale existují některé běžné přístupy pro začátečníky, které mohou být užitečné: indexové fondy, mezinárodní akcie, dluhopisy, jednotlivé akcie nebo ETFs. Každý přístup má své výhody a nevýhody a je důležité, abyste před výběrem možnosti zvážili své specifické potřeby.

Začátečníci mohou investovat dvěma způsoby: nakupovat a držet nebo obchodovat.

  1. Pokud máte dlouhý časový horizont, je strategie buy and hold užitečná. Na druhé straně by obchodování bylo vhodné pro krátkodobé investory, kteří si nemohou dovolit zůstat investováni do něčeho, co by se nemuselo po dlouhou dobu hýbat v jejich prospěch.
  2. Začátečník tradeSpolečnosti by také měly začít v malém obchodě s jedním nebo dvěma aktivy, aby se minimalizovalo riziko.

Zdroje pro investory

Můžete začít tím, že si přečtete knihu o obchodování s akciemi nebo investování na akciovém trhu. Tyto knihy vás naučí základy toho, jak investovat, a mohou dokonce pokrývat témata, jako jsou různé způsoby, jak diverzifikovat vaše portfolio, jak se správně rozhodovat o investicích a jaké investice jsou pro vás nejlepší.

Nebo jednoduše pokračujte ve čtení BrokerCheck protože pravidelně zveřejňujeme užitečné informace pro traders i investory.

Často kladené otázky o akciovém trhu

Co je to akciový trh?

Pojem „akciový trh“ často označuje jeden z hlavních indexů akciových trhů, jako je Dow Jones Industrial Average nebo S&P 500. Akciový trh je místo, kde se investoři připojují k nákupu a prodeji investic nejčastěji, akcie, které jsou akciemi vlastnictví ve veřejné společnosti.

Co je pohyb akciového trhu?

Můžete vidět titulek zpráv, který říká, že se akciový trh posunul níže, nebo že se burza pro daný den uzavřela nahoru nebo dolů. Nejčastěji to znamená, že se akciové indexy posunuly nahoru nebo dolů, což znamená, že akcie v indexu buď získaly, nebo ztratily hodnotu jako celek.

Co jsou nákup a prodej akcií?

Investoři, kteří nakupují a prodávají akcie, doufají, že díky tomuto pohybu cen akcií dosáhnou zisku.

Jaká jsou rizika spojená s investováním?

Odhady jsou založeny na minulých tržních výkonech a minulá výkonnost není zárukou budoucí výkonnosti. Nemůžete si být jisti budoucností svých investic. Mohou zvýšit nebo snížit hodnotu.

Autor: Florian Fendt
Ambiciózní investor a trader, Florián založil BrokerCheck po studiu ekonomie na vysoké škole. Od roku 2017 sdílí své znalosti a vášeň pro finanční trhy dále BrokerCheck.
Přečtěte si více o Florian Fendt
Florian-Fendt-autor

Zanechat komentář

Top 3 Brokers

Poslední aktualizace: 07. května. 2024

Exness

Hodnocení 4.6 z 5
4.6 z 5 hvězdiček (18 hlasů)
markets.com-logo-nové

Markets.com

Hodnocení 4.6 z 5
4.6 z 5 hvězdiček (9 hlasů)
81.3 % maloobchodu CFD účty přijdou o peníze

Vantage

Hodnocení 4.6 z 5
4.6 z 5 hvězdiček (10 hlasů)
80 % maloobchodu CFD účty přijdou o peníze

⭐ Co si myslíte o tomto článku?

Přišel vám tento příspěvek užitečný? Komentujte nebo ohodnoťte, pokud máte k tomuto článku co říci.

Filtry

Standardně řadíme podle nejvyššího hodnocení. Pokud chcete vidět další brokers buď je vyberte v rozevíracím seznamu, nebo zužte vyhledávání pomocí více filtrů.
- posuvník
0 - 100
Co hledáš?
Brokers
Nařízení
Plošina
Vklad / výběr
Typ účtu
Umístění kanceláře
Broker Funkce